رزومه نویسی

رزومه

رزومه نوشته ­ای شامل اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی و شغلی و مهارت ­ها است که کارجو برای معرفی خود به کارفرما ارائه می ­دهد و صلاحیت ­ها و قابلیت­ های خود را برای دریافت شغل ذکر می ­کند. در صورتی که رزومه توجه کارفرما را جلب نماید، فرد برای مصاحبه شغلی دعوت می ­شود.

بخش­ های مهم رزومه

· اطلاعات شخصی (نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، اطلاعات تماس و ...)

· بخش درباره من (خلاصه ­­ای در مورد خودتان و هدف شغلی)

· سوابق شغلی و حرفه ­ای

· سوابق تحصیلی

· مهارت ­های نرم­ افزاری

· آشنایی با زبان ­های خارجی

بخش ­های اختیاری در رزومه

اگر سوابق شغلی و مهارتی کمی دارید، بخشی تحت عنوان علایق و موفقیت ­ها در رزومه اضافه کنید و مهارت ­ها و موفقیت ­هایی که کسب کرده­ اید و مرتبط با شغل مورد نظر است را ذکر نمایید.

نکاتی که در نوشتن رزومه باید رعایت کنید:

· اطلاعات مربوط به هر بخش از رزومه را به صورت فهرست ­وار بیان نمایید.

· در بخش اطلاعات شخصی، علاوه بر شماره تماس، آدرس ایمیل خود را نیز ذکر کنید.

· سوابق شغلی خود را از جدید به قدیم ذکر کنید. اگر سوابق شغلی زیادی ندارید، کارآموزی ­ها و کارهای داوطلبانه خود را نیز ذکر کنید.

· هنگام نوشتن سوابق تحصیلی، نام دانشگاه، رشته و مدرک تحصیلی، معدل و سال ورود به تحصیل و فارغ ­التحصیلی را ذکر کنید.

· آن دسته از مهارت ­های خود را که برای احراز آن فرصت شغلی اهمیت دارد، برجسته کنید.

بخش درباره من در رزومه

بخش درباره من چکیده ­ای از رزومه شما است که مهم­ ترین اطلاعات موجود در رزومه را در معرض دید خواننده قرار می ­دهد. این بخش باید شامل موارد زیر باشد:

· عنوان شغلی. با ذکر عنوان شغلی فعلی خود، به کارفرما نشان می ­دهید در چه سطحی از تجربه کاری و دارای چه جایگاه شغلی هستید. مثلا «برنامه ­نویس حرفه ­ای با بیش از 5 سال سابقه کار» یا «فارغ ­التحصیل کارشناسی ارشد رشته مکانیک» یا «گرافیست تازه­ کار».

· مهارت­ ها. به مهم ­ترین مهارت ­های شغلی خود که مرتبط با موقعیت استخدامی است، اشاره کنید.

· تجربه کاری مرتبط و دستاوردها.

· اهداف شغلی. اهداف شغلی خود و هدف از ارسال رزومه را طوری بیان کنید که کاملا مرتبط با آن فرصت استخدامی باشد.

نمونه متن «درباره من» در رزومه:

کارشناس تحقیقات بازار داخلی با 2 سال سابقه کار مرتبط در صنایع غذایی هستم. مهارت­ و تخصص اینجانب در جمع­ آوری داده­ های کمی و کیفی بازار، تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم ­افزارهای تحلیل آماری و تفسیر آنها، در گسترش بازار و افزایش حجم فروش در محل کار سابق مؤثر بوده است. به دلیل برخورداری از روحیه کار تیمی، مهارت بالای اینجانب در زبان انگلیسی و آشنایی با سایت­های تجارت بین ­المللی، هم ­اکنون به دنبال استخدام شدن در فرصت شغلی کارشناس تحقیقات بازار خارجی هستم.

تفاوت رزومه و CV

تفاوت بین رزومه و CV در تعداد صفحات، محتوا و هدف آنها است. رزومه به صورت خلاصه و در یک تا دو صفحه نوشته می ­شود. CV نسبت به رزومه طولانی ­تر و دارای جزئیات بیشتر است. در رزومه به آن دسته از تجربیات کاری، مهارت­ ها و صلاحیت ­های حرفه ­ای خود اشاره کنید که کاملا مرتبط با شرح شغلی است که برای آن درخواست می ­دهید. CV شامل اطلاعات بیشتر و توضیحات دقیق­ تری از دوره­های آموزشی، تحقیقات، مقالات منتشر شده توسط شما و غیره است. کتاب­ هایی که ترجمه یا تألیف کرده ­اید و مقالاتی که در کنفرانس­ ها و مجلات منتشر کرده ­اید را در CV ذکر ­کنید، اما از نوشتن آنها در رزومه خودداری کنید یا با جزئیات بسیار کمتر بنویسید. از CV بیشتر برای به­دست آوردن مشاغلی در حوزه دانشگاه و پژوهش استفاده می ­شود.

مقایسه رزومه و CV

معیارهای مقایسه

CV

رزومه

مخاطب

دانشگاهیان

مدیران منابع انسانی و استخدام شرکت ­ها

هدف

نشان دادن سابقه علمی شما؛ مانند پژوهش­ های علمی، تدریس، کتب و مقالات و افتخارات علمی و جوایز

اثبات صلاحیت شما برای فرصت شغلی خاص از طریق اشاره به سوابق و دستاوردهای اجرایی مرتبط شما

تمرکز

دستاوردهای علمی و پژوهشی

مهارت­ها و دستاوردهای شما که برای کار در شرکت یا سازمان لازم است.

طول

بیش از دو صفحه

یک تا دو صفحه

کتب و مقالات

تمام کتب و مقالات نوشته شده توسط شما

تنها موارد مرتبط با فرصت شغلی

افتخارات و جوایز

تمام جوایز و افتخارات علمی

خودداری از ذکر افتخارات و جوایز یا گنجاندن آن به صورت خلاصه در بخش سوابق تحصیلی

رزومه ­ساز آن­ لاین

استفاده از رزومه ­ساز، فرایند ایجاد رزومه را برای شما آسان ­تر و سریع ­تر می ­کند. با استفاده از نرم­ افزارهای ساخت رزومه، بدون اینکه نگران انتخاب فونت، طرح­ بندی و قالب ­بندی متن باشید، می ­توانید با انتخاب یک قالب رزومه و پر کردن فرم اطلاعات رزومه، فایل رزومه خود را آماده کنید. تمام وب ­سایت ­های کاریابی ابزار آن­لاین رزومه­ ساز دارند و آن را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می­دهند. بعضی از سایت ­ها نیز در ازای دریافت هزینه، امکان استفاده از ابزار رزومه­ساز را برای شما فراهم می ­کنند. در ادامه، آدرس سایت­ هایی که برای ساخت رزومه می ­توانید به آنها مراجعه کنید، ذکر شده است:

https://jobvision.ir

https://irantalent.com

https://karboom.io

https://jobinja.ir

https://resumefarsi.ir

https://cvbuilder.me

نکاتی که هنگام ارسال رزومه باید رعایت کرد:

· رعایت دستورالعمل. سعی کنید از دستورالعمل­ هایی که در آگهی استخدامی در مورد نحوه ارسال رزومه مطرح شده، پیروی کنید. مثلا فرمت رزومه، مهلت ارسال رزومه، آپلود رزومه به صورت آن­لاین یا ارسال از طریق ایمیل مواردی است که از سوی کارفرما مشخص می ­شود و شما باید آنها را رعایت کنید.

· انتخاب عنوان مناسب برای ایمیل. اگر قصد دارید رزومه خود را از طریق ایمیل برای کارفرما ارسال کنید، عنوان شغلی را که قصد ارسال درخواست کار برای آن دارید و نام و نام خانوادگی خود را برای موضوع ایمیل در نظر بگیرید. مثال: مدیر فروش- زهرا کریمی

· انتخاب فرمت مناسب. رزومه را به صورت فایل PDF یا doc یا docx پیوست ایمیل کنید.

· انتخاب اسم مناسب برای فایل رزومه. عنوان­ های کلی مثل «رزومه» یا “CV” برای فایل رزومه انتخاب نکنید. نام و نام خانوادگی خود را نیز در نام فایل ذکر کنید تا کارفرما با یک نگاه به فایل متوجه شود که فایل رزومه مربوط به شما است. مثال: رزومه زهرا کریمی

· ارائه اطلاعات تماس در انتهای متن ایمیل. در قسمت پایانی ایمیل، نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس ایمیل و لینکدین خود را ذکر کنید. این اطلاعات به کارفرما کمک می ­کند به راحتی به شما دسترسی پیدا کند.

· استفاده از ایمیل حرفه­ ای. آدرس ایمیل شما نشان­ دهنده هویت شما به کارفرما است. برای ارسال رزومه، از ایمیلی استفاده کنید که شامل نام و نام خانوادگی شما یا حداقل بخشی از آن باشد.

· ارسال کاورلتر. کاورلتر را می­توانید در متن ایمیل بگنجانید یا فایل آن را به پیوست ایمیل ارسال کنید.

· ارسال رزومه در زمان مناسب. ارسال رزومه در ساعات اولیه صبح و در روزهای اول هفته، احتمال دیده شدن آن توسط کارفرما را افزایش می­ دهد.


تاریخ به روز رسانی:
1402/11/10
تعداد بازدید:
140
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.