برگزاری نشست علمی با موضوع جایزه‌ی نوبل فیزیک و شیمی در سال 2023 در دانشکده‌ی فیزیک
.

مراسم اهدای جایزه نوبل از مهم ترین رویدادهای هر ساله دنیای علم است. در سال 2023 میلادی - 1402 شمسی - بنیاد نوبل در تاریخ 3 اکتبر - 11 مهر - جایزه نوبل فیزیک را به پیر آگوستینی، فرنس کراوس و آن لوهولیر برای مطالعات آن ها در «ساخت پالس های اتوثانیه ای و استفاده از آن ها برای مطالعه دینامیک الکترون ها» و همچنین در تاریخ 4 اکتبر - 12 مهر - جایزه نوبل شیمی را به منجی باوندی، لوئیس بروس و الکسی اکیموف برای «کشف، مطالعه و ساخت نقاط کوانتومی» اهدا کرد.

انجمن علمی فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به همراه دانشکده فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به رسم هر سال در مراسمی به بررسی و توضیح این جوایز پرداختند. در شروع مراسم اردشیر سعیدی نژاد، دانشجو و دبیر انجمن علمی فیزیک، به تاریخچه جایزه نوبل پرداخت و پس از آن خانم دکتر رضایی، هیئت علمی فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گرایش اپتیک-لیزر، سخنرانی خود را در باب جایزه نوبل فیزیک شروع کردند و به نحوه ی ساخت پالس های اتوثانیه ای و روش استفاده از آن ها برای مطالعه دینامیک الکترون ها در اتم ها پرداختند. پس از ایشان، آقای دکتر مشکوری، هیئت علمی فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گرایش نانو فیزیک، سخنرانی خود را درباره جایزه نوبل شیمی با توضیح درباره نقاط کوانتومی و طریقه ساخت آن ها ارائه دادند. این مراسم با حضور پر شور دانشجویان دانشکده‌ی فیزیک برگزار شد و پرسش و پاسخ علمی بین دانشجویان و اساتید پایان بخش این نشست علمی در دانشکده‌ی فیزیک بود.

1402/07/22