آشنايي با آموزش الكترونيكي
 
 
 
 سوالات متداول 
 

1.        آموزش الكترونيكي چيست ؟

آموزش (يادگيري) الكترونيكي (E-learning) شيوه جديد يادگيري از راه دور، و مبتني بر شبكه اينترنت- اينترانت مي باشد. در اين شيوه آموزشي، دانشجويان طبق زمان بندي از پيش تعيين شده (در زمان انتخاب واحد) از طريق اينترنت در كلاس مجازي وارد شده و تحصيل بدين گونه انجام مي شود. اغلب فعاليت هاي آموزشي در اين شيوه به صورت غير حضوري و از طريق سايت برگزار مي شود .

 

 2.       مزاياي آموزش الكترونيكي چيست ؟

·         عدم نياز به رفت و آمدهاي طولاني و خسته كننده

·         دسترسي به محتواي دروس ارائه شده در هر زمان، در هر مكان و به دفعات از طريق اينترنت

·         تعامل مستقيم با اساتيد از طريق كلاسهاي برخط

·         كاهش زمان و هزينه ي رفت و آمد براي دانشجويان

·         امكان ثبت فعاليت ها و پيشرفت دانشجويان توسط استاد

·         افزايش كيفيت ارائه دروس (به دليل ارائه ي دروس به صورت چندرسانه اي)

·         افزايش ميزان اثربخشي و بازدهي آموزشي (به دليل حذف محدوديت هاي زماني و مكاني)

·         پشتيباني تعداد زيادي دانشجو در يك كلاس

·         پشتيباني آموزشي مستقيم و برخط براي هر درس توسط دستيار آموزشي دروس

 
3.      آيا آموزش الكترونيكي مي تواند جايگزين آموزش حضوري و روشهاي ديگر آموزش شود ؟

اگر آموزش الكترونيكي به صورت صحيح اجرا شده و اجزاي تشكيل دهنده ي آن، يعني سيستم مديريت يادگيري (LMS  )   و محتواي الكترونيك، از كيفيت مناسب برخوردار باشند مي تواند در برخي موارد جايگزين بسيار خوبي براي آموزش حضوري باشد. مزيت هاي آموزش الكترونيكي در برخي موارد داراي جايگزين در ساير روشها نيست. قابليت حضور در هر هر مكان، عدم محدويت در تعداد شركت كنندگان، سرشكن شدن هزينه ها و در نتيجه كاهش آن و استفاده از فرمتهاي مختلف براي محتواي آموزشي از جمله ي مزاياي آموزش الكترونيكي در مقايسه با ساير روشهاست.

 

4.       شرايط عمومي و اختصاصي ورود به دوره هاي الكترونيكي چيست؟ 

شرايط عمومي داوطلبان مشابه با ضوابط و مقررات ورود به دوره هاي روزانه مي باشد و ازطريق آزمونهاي سراسري سازمان سنجش آموزش كشور و يا آزمون هاي مشابه مي توان نسبت به ورود اقدام نمود .

 

 5.       آموزش الكترونيكي براي چه كساني مناسب است؟

آموزش الكترونيكي به دليل استفاده از قابليتهاي اينترنت امكان شركت در دوره هاي آموزشي فارغ از مكان را مي دهد. با اين توصيف افرادي كه داراي زمان محدودي هستند مانند شاغلين ومديران، كارشناسان، مهندسين و كاركنان يا بدليل مشكلات جغرافيايي امكان دسترسي به اساتيد خوب را ندارند مانند ساكنين شهرهاي كوچك و يا دوردست مي توانند حداكثر استفاده را از فرصت هاي آموزش الكترونيكي ببرند.

 
6.       يك دانشجوي الكترونيكي بايد داراي چه مهارت هايي باشد؟
ماهيت دوره هاي آموزشي كه به صورت الكترونيكي برگزار مي شوند به گونه‌اي است كه مخاطبين آن بايد داراي امكانات و مهارتهاي ويژه‌اي باشند. از جمله :


امكان دسترسي به اينترنت پر سرعت  :
دارا بودن يك دستگاه سيستم كامپيوتر و تجهيزات لازم براي اتصال به اينترنت، ترجيها پر سرعت ، از جمله امكاناتي است كه دانشجويان براي شركت در اين دوره ها بايد از آن برخوردار باشند.

امكان اختصاص وقت مناسب براي مطالعه و يادگيري :
برگزاري دوره هاي آموزشي به صورت الكترونيكي باعث صرفه جويي در زمان و مديريت بهتر آن در راستاي استفاده از اوقات مفيدتر شبانه روز مي‌شود. برخلاف برخي بد فهمي‌هاي رايج ،‌ چنين رويكردي به هيچ عنوان به معناي كاهش زمان يادگيري نخواهد بود و چه بسا به سبب فضاي پوياي اطلاعاتي كه ايجاد مي‌شود،‌ دانشجويان ملزم به صرف زمان بيشتر و البته مفيدتري باشند.

برخورداري از مهارتهاي پايه فناوري اطلاعات :
از جمله اين مهارتها مي‌توان به مهارت كار با مجموعه آفيس براي تنظيم گزارش، ‌تهيه اسلايد، ‌مهارت هاي فناوري اطلاعات، اشاره نمود. همچنين انتظار مي‌رود داوطلبين گرامي تسلط كافي به روشهاي تبادل پيام در اينترنت و يا روشهاي جستجو و بازيابي آدرس وب سايتهاي مورد نظر را داشته باشند.

تسلط نسبي به زبان انگليسي :
هر چند اين مورد يكي از پيش نيازهاي تحصيلي عمومي براي انجام فعاليتهاي پژوهشي  -  آموزشي  در مقطع كارشناسي ارشد مي باشد،‌ اما ماهيت مطالب آموزشي و تنوع و روزآمدي سريع آن،‌ روحيه يادگيري مستمر و استفاده از منابع مختلفي را مي‌طلبد كه لازمه آن تسلط به زبان انگليسي مي‌باشد.

توانايي برنامه‌ريزي و مديريت آموزشي شخصي :
با توجه به كاهش تعاملات رو- در- رو در اين روش آموزشي،‌ انتظار مي‌رود دانشجويان داراي مهارتهاي خود مديريتي بوده و بتوانند بدون حضور يك عامل كنترل كننده بيروني ،‌ اقدام به مديريت تمامي فعاليتهاي مورد نياز نمايند.  

 
7.       آيا كلاسهاي درس درمركزآموزشهاي الكترونيكي به صورت حضوري برگزارمي‌شود؟
ارائه تمامي واحدهاي درسي دوره هاي آموزشي دانشگاه ، به صورت اينترنتي و از طريق سامانه LMSانجام مي شود .
 

8. درپاسخ دادن به تمرينات آيا شخص پاسخ دهنده براي استاد مشخص است؟
كلا هرگونه فعاليت دانشجو از طريق LMSبطور دقيق مشخص بوده و ثبت مي‌گردد.

 

9. امتحانات پايان ترم چگونه و در كجا برگزار مي‌شود؟
در حال حاضر ، امتحانات پايان ترم به صورت حضوري و در محل دانشگاه بر طبق برنامه زمانبندي از پيش اعلام شده، برگزار مي‌شود.

 

10. مدرك دانش آموختگان دوره هاي الكترونيكي چگونه صادر مي شود؟

به دانش آموختگان دوره هاي الكترونيكي، دانشنامه ي كارشناسي ارشد رسمي دانشگاه مورد تاييد وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري اعطا مي‌شود. با اين توضيح كه در مدرك صادره، در كنار نام دانشگاه، مقطع و رشته تحصيلي، عبارت ” آموزش به صورت الكترونيكي” قيد مي شود.
مدرك فارغ التحصيلي دانش آموختگان اين دانشگاه ، همانند ساير دوره ها، مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بوده و براي ادامه تحصيل در مقاطع بالاترو استخدام از رسميت برخوردار است.

 
 11.   پس ازفارغ ‌التحصيلي امكان ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر وجود دارد؟ 
مدرك صادر شده موردتاييد وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري است و بنابراين فارغ‌ التحصيلان آموزش الكترونيكي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي
 مي‌ توانند در مقاطع بالاتر (حضوري،نيمه‌ حضوري، از راه‌دور، . . .) ادامه تحصيل دهند. 
 
 
 
  
تاریخ به روز رسانی:
1394/06/18
تعداد بازدید:
20407
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.