۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
دانشمند ايراني: وزارت علوم در توسعه فناوري جدي تر وارد شود
پروفسور مجيد عميدپور استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي كه اخيرا به جمع يك درصد دانشمندان موثر جهان در سال 2017 پيوست، با بيان اين كه وزارت علوم در حوزه هاي علوم، مهندسي و علوم انساني ضعيف عمل مي كند، همچنين خواستار ورود جدي اين وزارتخانه در توسعه فناوري ها شد.
پروفسور مجيد عميدپور استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي كه اخيرا به جمع يك درصد دانشمندان موثر جهان در سال 2017 پيوست، با بيان اين كه وزارت علوم در حوزه هاي علوم، مهندسي و علوم انساني ضعيف عمل مي كند، همچنين خواستار ورود جدي اين وزارتخانه در توسعه فناوري ها شد.مجموعه تامسون رويترز هر دو ماه يك بار افراد و دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي را بر اساس ميزان ارجاع به مقالات چاپ شده آنها در بازه زماني 10 سال گذشته رتبه بندي و اسامي يك درصد برتر هر گروه را اعلام مي‌كند.
در تازه ترين بروز رساني اين نظام رتبه بندي، پروفسور عميدپور استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در رشته مهندسي سيستم ‌هاي انرژي در شاخه مهندسين جزء يك درصد دانشمندان موثر دنيا در سال 2017 قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايرنا، پروفسور مجيد عميدپوردر خصوص نحوه انتخاب در اين نظام گفت: يكي از مسئوليت هاي مجموعه 'وب آو ساينس' (تامسون رويترز) اين است كه ميزان اثرگذاري محققان و دانشمندان را به ويژه در آخر سال ميلادي مورد ارزيابي قرار دهد؛ اين مجموعه كه از معتبرترين مجموعه هاي ارزيابي علمي محققان، دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي جهان است، هر دو ماه يكبار به ارزيابي كارهاي تحقيقاتي افراد در 22 رشته تخصصي در بازه زماني 10 سال گذشته مي پردازد كه يكي از اين رشته ها، رشته مهندسي است.
به گفته استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي، پيش از اين در رشته مهندسي در زمينه شيمي، برق و غيره پژوهشگراني از ايران در فهرست يك درصد دانشمندان موثر جهان قرار گرفته اند اما در حوزه مهندسي انرژي، وي از اولين ايرانياني است كه در اين فهرست وارد شد.

***غربي ها از دستاوردهاي علمي ما بيشتر استفاده مي كنند
عميدپور با اشاره به اينكه علم اندوزي به گفتمان غالب در كشور ما تبديل شده است، گفت: ايران از لحاظ آكادميك شكل بسيار مناسبي دارد و با اين حجم از فعاليت هاي علمي كه در كشور انجام مي شود، تصور مي كنم علم اندوزي اكنون گفتمان غالب در كشور ماست.
وي با ابراز اميدواري در خصوص به كارگيري پژوهش هاي علمي كشور گفت: به نظر من غربي ها از اين دستاوردها بيشتر از ما استفاده مي كنند. دانشگاه هاي ما ارتباط صحيح و سيستماتيكي با صنعت ندارند. زماني كه به كشورهاي غربي نگاه مي كنيم درمي يابيم كه دانشگاه ها ارتباط مناسبي با صنعت دارند؛ اساتيد دانشگاه به راحتي وارد صنعت مي شوند و صنعتگران نيز به راحتي وارد دانشگاه مي شوند و با هم در تماس هستند و از نتايج تحقيقات استفاده مي كنند.

***وزارت علوم جدي تر در توسعه فناوري هاي كشور وارد شود
اين استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي خاطرنشان كرد: زماني كه وزارت بهداشت تشكيل و با دانشگاه هاي علوم پزشكي و در واقع با بيمارستان هاي كشور عجين شد پيشرفت بسيار خوبي پيدا كرد كه براي پزشكان و هم آموزش پزشكي دستاوردهاي قابل توجهي را در پي داشت.
عميدپور ادامه داد: اما وزارت علوم در حوزه هاي علوم، مهندسي و علوم انساني كه در پوشش اين وزارتخانه قرار دارند هنوز بسيار ضعيف عمل مي كند؛ اين وزارتخانه بايد در حوزه علوم انساني كه اكنون به دليل به كارنگرفتن محققان اين حوزه مشكلات ريشه اي بسياري را تحميل كرده است، راهكار هاي جدي داشته باشد.
وي ادامه داد: وزارت علوم بايد به ويژه در حوزه فناوري سرمايه گذاري جدي انجام دهد؛ مدت هاست كه دانشگاه هاي صنعتي ما تجهيزات خوبي ندارند و وزارت علوم بودجه مناسبي را براي آنها در نظر نگرفته است و به دليل محدوديت هاي بودجه اي كه داشتيم اكنون بسياري از كارهاي ما جنبه تئوريك پيدا كرده است.
عميدپور با ارائه راه حلي براي اين موضوع گفت: اكنون دو راهكار وجود دارد يكي اينكه وزارت علوم با وزارت نفت، نيرو و صنعت بسيار جدي تر وارد تعامل شود و دانشگاه هاي ما را تفهيم كنند كه با صنايع كشور تعاملات بسيار جدي تري داشته باشند و ديگر اينكه اساتيدي كه حالت استادهاي نسل قديم را دارند، از دانشگاه ها خارج شوند و در واقع اساتيد به سمت فعاليت هاي جدي و تحقيقات كاربردي روي آورند.

***ايجاد بستر مناسب براي نخبگان
اين استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در خصوص نحوه فعاليت پژوهشگران جوان در كشور نيز گفت: پژوهشگران جوان ما بسيار خوب فعاليت مي كنند و خروجي هاي خوبي دارند اما مشكل ايجاد بسترهاي مناسب براي فعاليت هاي آنهاست.
عميدپور با همانند كردن نخبه به شمش طلا گفت: طلا چگالي بسيار سنگيني دارد اگر اين شمش ها درست در كنار هم قرار گيرند، سرپناه خوبي را ايجاد مي كنند اما اگر درست چيده نشوند روي سر خراب مي شود و خسارات زيادي به بار مي آورند؛ بنابراين حتما بايد منابع مالي مناسبي را صرف بكار گيري نخبگان بكنيم.
وي با اشاره به فارغ التحصيلان ايراني كه در رشته هاي مفيدي در خارج از كشور مشغول تحصيل هستند،گفت: از آنجا كه اين فارغ التحصيلان علاقمند به بازگشت به ايران هستند، بايد بنياد نخبگان و تشكيلات مختلف در وزارت علوم و ساير بخش ها فكر جدي براي بهره برداري از آنها بكنند.
به گفته اين دانمشند ايراني، بايد در كشور يك برنامه و مدل توسعه اي مناسب ايجاد شود و سرمايه گذاري قوي و مناسبي صورت گيرد تا بتوانيم از اين جوان ها و استعداد ها استفاده كنيم.

***تغيير مسير دانشگاه ها به سمت پژوهش هاي كاربردي و بومي سخت نيست
عميد پور با اشاره به اينكه دانشگاه هاي جهان به سمت پژوهش هاي كاربردي و بومي حركت كرده اند، گفت: اين تغيير مسير حركت سختي نيست؛ اكنون دانشگاه ها از نسل دانشگاه هاي صرفا آموزشي به سمت دانشگاه هايي حركت كرده اند كه در آنها كارآفريني انجام مي شود؛ در اين دانشگاه ها به دانشجو درس داده نمي شود كه بهره بردار شود بلكه به او آموزش داده مي شود تا كارآفرين شده و منشاء ايجاد حركت و تحرك شود.
وي ادامه داد: اكنون در دوره هاي سال اخر دانشكده هاي مهندسي دانشگاه هاي كارآفرين در جهان نگاه صنعتي وجود دارد و در اين دوره ها ذهن دانشجويان به گونه اي آماده مي شود كه اكنون عامل كارآفريني است و خود مي تواند كارآفرين باشد.
تاریخ:
1396/10/03
تعداد بازدید:
445
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.