۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
بيشتر پايان نامه هاي ارشد و دكتري بدون خروجي مطلوب
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي گفت: متاسفانه بيشتر پايان نامه هاي ارشد و دكتري خروجي مطلوبي ندارند و در نهايت به رساله اي تبديل مي شوند كه بايد تنها در كتابخانه قرار داد
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي گفت: متاسفانه بيشتر پايان نامه هاي ارشد و دكتري خروجي مطلوبي ندارند و در نهايت به رساله اي تبديل مي شوند كه بايد تنها در كتابخانه قرار داد
به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايرنا، دكتر مهدي احسانيان با اشاره به اين كه سيزدهمين نشست معاونان پژوهشي 13 دانشگاه برتر كشور امروز در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي برگزار مي شود، گفت: هدفمند كردن پروژه هاي تحصيلات تكميلي يكي از موضوعاتي است كه در اين نشست مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: در هر دانشگاه براي پروژه هاي تحصيلات تكميلي چه ارشد و چه دكتري يك سري هزينه هايي صورت مي گيرد اما متاسفانه خروجي كه انتظار داريم از اين پروژه ها بدست نمي آوريم.
احسانيان گفت: در اين نشست به بررسي اين موضوع مي پردازيم كه چگونه مي توانيم اين پروژه ها را هدفمند كرده و براي اين منظور چه برنامه اي بايد طراحي كنيم زيرا از يك طرف منابع مالي محدود است، از طرف ديگر انتظار اساتيد بالاست، همچنين دانشجويان بايد آموزش خاص ببينند و ديگر اين كه دانشجويان انتظار دارند كه امرار معاش داشته باشند.
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي، چالش هاي ارتباط دانشگاه با صنعت در رابطه با قراردادهاي پژوهشي را از ديگر مسائلي عنوان كرد كه در نشست امروز مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.
احسانيان گفت: در واقع اين چالش ها به دو دسته تقسيم مي شوند؛ يكي چالش هايي كه از بيرون به دانشگاه تحميل مي شود و ديگري چالش هايي كه از درون دانشگاه نشات مي گيرد. از جمله چالش هاي بيرون دانشگاهي مي توان به بحث هايي در ارتباط با بيمه، ماليات، قراردادهاي صنعت و عدم تمايل صنعت به بستن قرارداد با دانشگاه اشاره كرد و در رابط با چالش هاي درون دانشگاهي نيز بحث بودجه پژوهش مطرح است كه آيا در رابطه با تحقيقات هزينه مي شود و اينكه چگونه مي توان با اساتيد قرارداد بست. بحث چگونگي گزارش به كارفرما و ارتباط اساتيد با صنعت، بحث محصول محوري و غيره از ديگر چالش هاي درون دانشگاهي است كه در اين نشست به آنها پرداخته مي شود.
احسانيان تاكيد كرد: براي اين كه صنعت با دانشگاه ها بيشتر آشتي كند بايد محصولي از اين پروژه ها بدست آيد كه به درد صنعت و در نهايت به درد جامعه بخورد كه براي اين منظور بحث محصول محوري و هدفمند كردن پروژه هاي تحصيلات تكميلي مطرح مي شود.
وي خاطر نشان كرد: همچنين در اين نشست مشكلاتي در رابطه با محيط زيست براي معاونان پژوهشي مطرح مي شود تا انها با اين مشكلات اشنا شوند و محور پژوهش خود را در اين زمينه ها قرار دهند.

***60 تا 70 درصد مصوبات جلسات معاونان پژوهشي دانشگاه ها اجرايي شده است
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در رابطه با وضعيت اجراي مصوبات جلسات معاونان پژوهشي دانشگاه ها گفت: در واقع اين جلسات دو نوع مصوبه دارند كه يك نوع حالت رهنمودي دارند يعني هيچ دانشگاهي را اجبار نمي كنيم بلكه در زمينه آن مصوبات توافق مي شود و در نهايت انها را انجام مي دهيم. اما نوعي ديگر مصوبات نهايتا به وزارت علوم ارجاع مي شود.
احسانيان با اشاره به اين كه به طور كلي تا كنون 60 تا 70 درصد مصوبات اين جلسات اجرايي شده اند، افزود: مثلا در رابطه با بودجه يك سري رهنمودهايي داشتيم كه پس از چند جلسه به وزارت علوم انتقال پيدا كرد و وزارت علوم نيز به سازمان برنامه ارائه داد و در نهايت اين رهنمودها در بودجه گنجانده شد.

***تقلب و كپي برداري از پايان نامه ها از دغدغه هاي همه دانشگاه هاست
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي خاطر نشان كرد كه به تازگي مجلس مصوبه اي را در رابطه با تقلبات و قرار دادن پايان نامه ها در ايرانداك (پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران) و همچنين چك كردن همپوشاني ها صادر كرده است كه بر اساس آن، وزارت علوم نامه اي به دانشگاه ها داده است كه دانشگاه ها بايد پايان نامه ها را طبق برنامه خاصي در ايرانداك قرار دهند تا همه بتواند به آنها دسترسي داشته باشند.
احسانيان گفت: دانشگاه ها در اين رابطه چند مشكل دارند كه يكي از انها تقلب و كپي برداري است كه دغدغه همه دانشگاه هاست. ايرانداك با توجه به روش جديدي كه ارائه داده، قول هايي مطرح كرده است كه تا جاي ممكن از اين كار جلوگيري مي كند و اين كار پيگرد قانوني دارد.
وي ادامه داد: مسئله ديگري كه در زمينه قرار دادن پايان نامه هاي در ايرانداك مطرح است، به بحث درآمدزايي از پايان نامه ها مربوط مي شود كه اگر واقعا بخواهند از پايان نامه ها استفاده شود آيا بايد براي قرار دادن اين پايان نامه ها در ايرانداك هزينه اي از اين سايت گرفته شود و يا اين كار بايد به رايگان انجام شود كه اين بحث هنوز به نتيجه نرسيده است.
معاون پژوهشي دانشگاه  صنعتي خواجه نصير الدين طوسي خاطرنشان كر: به هر حال در زمينه قرار دادن پايان نامه ها در ايرانداك اكنون به نتيجه رسيده ايم و قرار است همه دانشگاه ها همكاري لازم را با اين سايت داشته باشند اما در مورد مسئله دوم مقداري چالش وجود دارد كه اميدواريم ان نيز حل شود.
تاریخ:
1396/08/03
تعداد بازدید:
802
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.