بسيج و دانشگاه

بسیج و دانشگاه

در سالهای پس از جنگ و با توجه به تحولات جهانی و تأثیرات داخلی و خارجی، نیاز به تغییر و تحولات در چگونگی ها، روش ها و کارکرد بسیج احساس می شد به همین علت بعد از رحلت امام راحل (ره)، با درایت و تدبیر رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت اله العظمی خامنه ای (مدظلله العالی) در بسیج هم تحولاتی هماهنگ با تحولات جهانی بوجود آمد و فعالیتهای آن گسترده تر گشته و نهادهای مختلف را در برگرفت ازجمله: در دانشگاه ها با ایجاد بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و در کنار آن بسیج کارکنان همه نیروهای موجود در دانشگاه ها را در کنار هم قرار دادند و با فرمان بسیج علمی برای توسعه علمی کشور، دانشگاه در خط مقدم جبهه علم و دانش قرار گرفت تا دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه در جبهه مبارزه با جهالت برای فتح قله های علم و معرفت تلاش کنند. چراکه برای رسیدن به آرمان ها انقلاب تجهیز به سلاح علم و معرفت یک اصل ضروری بود.

 

در تعریف عامه بسیج می توان گفت که بسیج یک حرکت منظم و سازمان یافته اجتماعی است که با توجه به فرهنگ هر جامعه و به اشکال مختلف در اثر شرایط خاصی مثل: جنگ، حوادث غیرمترقبه و حتی در زمان صلح و آرامش به صورت آماده باش به وجود می آید.
حوزه فعالیت بسیج در ابتدا محدود به جنگ بود ولی پس از جنگ حوزه اختیارات آن گسترش بیشتری یافت و اینک در جبهه ها و عرصه های مختلف و متنوع علمی، فرهنگی، آبادانی وسازندگی و ... سهیم و تأثیرگذار است.
نهادها و سازمانها باید با حفظ ارزشهای بنیادین و توجه به آنها، هماهنگی ارزشهای کارکردی با تکنولوژی را سرلوحه برنامه ها و راهبردها قرار دهند، بنابراین بسیج نیز این قاعده مستثنی نیست.
با عنایت به رویکرد فرهنگی نظام و تأکیدات مکرر رهبر فقید نظام جمهوری اسلامی و خلف صالح آن پیر فرزانه حضرت آیت اله العظمی خامنه ای (مدظلله العالی)، تفاوتی بین اجرا و فعالیتهای فرهنگی وجود ندارد و باید همه زمینه های اجرایی در دانشگاه نیز نمایانگر فرهنگ غنی اسلام باشد، لذا توجه به مسائل فرهنگی بدون فعالیتهای اجرایی برای رسیدن به اهداف دانشگاه، از بسیج انتظار نمی رود.
بدین منظور به نظر می رسد فعالیتهای پایگاه بسیج در دانشگاها نیز در آینده باید حول محورهای زیر شکل گیرد:
1-      شناسایی اهداف عالی دانشگاه و تفکیک وظایف کارکنان در رسیدن به اهداف
2-      بررسی مشکلات پیش روی دانشگاه در راه رسیدن به اهداف
3-      کمک به نهادهای اجرایی دانشگاه در جهت آموزش کارکنان برای تقویت توان آنان در نیل به اهداف از پیش برنامه ریزی شده
4-      ارتباط صادقانه و مستمر با نهادهای صاحب نظر در دانشگاه و انعکاس مشکلات کارکنان
5-      تشکیل جلسات مستمر با کارکنان و بیان مسائل و مشکلات دانشگاه و ایجاد زمینه همراهی بین مسولان و کارکنان دانشگاه
6-      بسیج امکانات و منابع به منظور اجرای اصل همت مضاعف و تلاش مضاعف در جهت عمل به منویات مقام عظمای ولایت و افزایش سرعت، دقت و جدیت در راه نیل به آرمان های سازمان (دانشگاه)
تحقق اهداف عالی دانشگاه و مسجل گشتن هدفهای عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی آرزوی هر بسیجی است.
به امید آن روز

 

تاریخ به روز رسانی:
1389/12/21
تعداد بازدید:
8029
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.