بازديد از باغ گياه شناسي
جايي كه شهر نفس مي كشد

بازديد اساتيد و دانشجويان دانشگاه خواجه نصير از باغ گياه شناسي ملي

روز پنجشنبه هفدهم ارديبهشت، به همت كانون حفاظت از محيط زيست دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي و با حضور مدير فرهنگي دانشگاه آقاي دكتر رضواني، آقاي دكتر بازارگان رييس دانشكده مكانيك و عضو شوراي فرهنگي دانشگاه و همچنين خانم دكتر رضايي عضو هيئت علمي دانشكده فيزيك، بازديد از باغ گياه شناسي ملي با استقبال بيش از 100 نفر از دانشجويان دانشگاه صورت پذيرفت. در اين برنامه دو تن از اعضاي هيئت علمي مجموعه به عنوان راهنماي بازديد دانشجويان را همراهي كرده و توضيحاتي را در هر قسمت درباره ي مسائل مختلف اعم از گونه هاي گياهي كمياب هر اقليم ارائه نمودند.
باغ هاي گياه شناسي وظيفه جهاني دارند كه منابع گياهي دنيا را حفظ كنند. باغ گياه شناسي ملي ايران كه در سال 1347 به همت جمعي از كارشناسان ايراني و با همكاري گروهي از كارشناسان خارجي احداث شد هم اكنون شامل 3000 گونه از انواع گياهان درختچه اي، بوته اي و درختي است. اين باغ كه از آن با عنوان موزه زنده ياد مي شود، شامل اقليم هاي گوناگون گياهي است. از كوهستان هاي البرز و زاگرس تا جنگل هاي خزري و حتي بيابان ها.همچنين رويشگاه هاي مهم دنيا همچون اروپا، آمريكا، هيماليا، چين و ژاپن نيز در اين مجموعه به طرز چشم نوازي شبيه سازي شده اند.
در اين باغ قطعات تخصصي نظير گياهان دارويي و صنعتي، آربراتوم، گياهان پيازدار ايران و باغ ميوه ايران، و قطعات آموزشي همچون باغ هاي سنگي و صخره اي، آبشارها و درياچه ها وجود دارد. در كنار اين ها باغ گياه شناسي به عنوان ذخيره ژنتيكي گياهان در معرض انقراض نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.
به سختي مي توان فضاي سبزي يافت كه در تمام فصول سال چنين طراوت و زيبايي منحصر به فردي داشته باشد. اين مجموعه نقش بسيار مهمي در آموزش هاي عمومي و آشنا ساختن مردم با اهميت گياهان و لزوم حفاظت از آن ها بر عهده دارد. در اين بازديد بر لزوم آگاهي بخشي در رابطه با خطراتي كه باغ را تهديد مي كنند تاكيد شد كه از جمله مهمترين آن ها مي توان به كمبود منابع آبي اشاره نمود.
باغ گياه شناسي ملي با توجه به شرايط كنوني تهران جايي است كه شهر نفس ميكشد، بياييد با كمك يكديگر نبض شهر را حفظ كنيم…!

 
 
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1394/08/25
تعداد بازدید:
1360
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.